Avucunuzdaki Kelebek

Eğitim Kategorisi: Gelecek ve Başarı
Eğitim Süresi: 240 Dk.
Eğitmen: Ahmet Şerif İzgören

Eğitim İçeriği

Gelecek ile ilgili karar almak acaba çok mu zor? Yoksa insan kendini tanıyarak hayatını daha kolay bir hale getirebilir mi? Avucunuzdaki Kelebek Programında, hayat amacı, gelecek hayali ve değerleri ortaya çıkararak, hedef koyma ve onlara ulaşırken neler yapılabileceği anlatılıyor.

  • Kendinizi Tanıma
  • Hayat Amacınız
  • Gelecek Hayaliniz
  • Değerleriniz
  • SWOT Analizi
  • Hedefleriniz
  • Zaman ve Stres Yönetimi
  • Kişiliğiniz
  • Olumlu Düşünceniz
  • Mücadele Ruhunuz
  • Yaratıcılığınız

Ahmet Şerif İZGÖREN

1965 yılında İzmir’de doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’nin ardından 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi bölümünden mezun oldu.

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üsteğmen rütbesine kadar görev yapan İzgören, 1991 yılında 
TSK’dan istifa ederek ayrıldı. Ankara Üniversitesi TÖMER’in Bursa’daki kurucu müdürlüğünü yaptı, daha sonra özel sektörde iki şirkette genel müdürlük görevinde bulundu.

 1996 yılında  şu an İzgören Akademi olan Academy International’ı kurdu. 1998-2003 yılları arasında, İngiltere’deki Northampton Üniversitesi Sunley Management Center’la iş birliği projesini yürüttü. 2001 yılında bir yıl KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.

 1998 yılında Elma yayınevini kurdu. Elma yayınevi ve Elma Çocuk 2.5 milyon kitabın okurlarla buluşmasını sağladı. Bugün yayınevinin içinde Türkiye’nin tek Türk Çocuk Edebiyatı müzesi bulunmakta, Müzecik’te yazarlar ve çocuklar bir araya getirilip çocuklara kitap okuma ve yazma sevgisi aşılanmaktadır.

 İzgören; İngiltere, Avusturalya, Azerbaycan, Ukrayna, Danimarka, Almanya, Slovenya, Avusturya, Gürcistan gibi ülkeler de dâhil olmak üzere 4000’i aşkın eğitim ve seminer verdi. Bunların yarısından fazlası gönüllü seminerlerdir. Türkiye Uğur Böcekleri Projesinin kurucu liderliğini yaptı. Amacı dürüstlük, iş kalitesi, girişimcilik değerleriyle birlikte hoşgörü ve yurt sevgisi ilkelerini yaymak olan projeye katılan gençler aldıkları eğitim sonrası çocuk esirgeme kurumları, cezaevleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde 3500’ü aşkın gönüllü seminerde 360.000’i aşkın vatandaşımıza ücretsiz eğitimler verdi. Türkiye Uğur Böcekleri Programı kapsamında Ahmet Şerif İZGÖREN’ de gönüllü bir uğur böceğidir. Proje 2015 yılında dernekleşti.

2014 yılında Manisa Demirci’de kurduğu Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği Dünya Ekolojik Tarım Örgütü FIBL tarafından yapılan bir yarışmada Türkiye’nin en iyi organik tarım çiftliği ödülünü aldı. Bu çiftlikte gençlere Üretim ve Girişimcilik alanlarında ücretsiz eğitimler verilmektedir.

 

Yayınlanmış yirmi beş kitabı vardır.


Tanıtım Videosu