Problem Çözme ve Karar Alma

Eğitim Kategorisi: Yönetim ve Liderlik
Eğitim Süresi: 19 Dk.
Eğitmen: Volkan Karaca

Eğitimin Hedefi

Problemler ve karalar hayatın bir gerçeği, gerekliliğidir. Olumsuz algılar zaman zaman zihnimize yerleşse de yegâne gelişim fırsatı olarak görülmelidir. Bu noktada sadece bakış açısı yeterli gelmez; problemi fark etmek, tanımlamak, çözüm yolları üretmek yani topyekûn ele almak önemlidir.

Eğitimin İçeriği

• Ne kadar bildiğini biliyor musun?
• Sevgi problemin çözümüne nasıl bir engel olabilir?
• Tecrübe problem çözümünde her zaman avantaj mıdır?
• Ne kadar konfor o kadar problem
• Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin
• Bugün havanız nasıl?
• En kötü karar neden kararsızlıktan iyidir?
• Neden kararlarımızı değiştirmemiz gerekir?
• Detaylarda boğulmamak
• Beni ne doktorlar ne mühendisler istedi
• Toplumsal baskılara yenilirsek ne olur?
• Paslamak mı paslamamak mı?

Volkan Karaca

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. 1999 yılında henüz üniversite son sınıftayken, profesyonel iş hayatına otomotiv sektörüyle ilk adımı atma fırsatını yakaladı. Otomotiv sektörünün lider firmalarından Renault-Mais Şirketler Grubunda 4 farklı ilde 5 yıl süresince Satış ve Pazarlama alanında sırasıyla Satış Danışmanlığı, Satış Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Özellikle yöneticilik yaptığı dönemde yeni faaliyete geçen şubelerdeki ekiplerinin kurulmasında, yeni pazar araştırmalarında ve satış hacimlerinin arttırılmasında etkin rol oynadı.

2004 yılında ise otomotiv mutfağındaki kariyerine devam ederek aynı markanın üretim şirketi olan Oyak-Renault Fabrikalarına transfer oldu. Lojistik akışların farklı birimlerinde yöneticilik yaptıktan sonra 2009 yılında Fabrika Üretim Planlama Sorumlusu olarak görev değişikliği yaptı. Geride bıraktığı süreler içerisinde 4 farklı yeni araç projesinin planlama ve üretim etaplarının fabrikaya entegrasyonu ile sorumluluğunu yürüttüğü, “Hedeflenen sürelerde aracın üretilmesi ve teslim edilmesi” konularıyla ilgili tüm Renault Grubundaki fabrikalar arasında benchmark olmasında önemli katkıları bulundu.

Eğitim alanına duyduğu ilgi ve edindiği tecrübeler dâhilinde, firma bünyesindeki Eğitim Enstitüsünde uzmanı olduğu konularla ilgili eğitmenlik faaliyetleri de yürütmüştür.

Üniversite dönemi ve öncesinde Turizm Sektöründe, konaklama birimlerinden tur rehberliğine kadar farklı alanlarında da çalışarak paha biçilmez insan tecrübelerine sahip oldu.

Otomobillere olan tutkusunun bu günlere gelmesinde ve gelişiminde yadsınamaz bir katkısı olduğunun bilincinde olarak, sahip olduğu klasik aracıyla fırsat buldukça Klasik Otomobil Rallilerine katılmaktadır.
İzgören Akademi’nin eğitmen ve danışman kadrosunda yer alan KARACA, Eğitmen Akademisi, Beden Dili Eğitimcinin Eğitimi Programları mezunu ve Oyak-Renault Yöneticinin Eğitimi Programı sertifikası sahibidir. Türkiye Uğur Böcekleri Programı kapsamında mavi uğur böceği olarak gönüllü seminerler vermektedir.

İzgören Akademi bünyesinde Satışın Şifreleri, Müşteri Memnuniyeti, Beden Dili, Avucunuzdaki Kelebek (Motivasyon), İletişimin 5 Anahtarı, Takım Çalışması, Sunum Teknikleri, Doğru Karar Alma Teknikleri ve İmaj Yönetimi Eğitimlerini vermektedir.

Evli, Eda ve Ceyda adında iki prensesin babasıdır.


Tanıtım Videosu