İmajını Yenile

Eğitim Kategorisi: İmaj Yönetimi
Eğitim Süresi: 25 Dk.
Eğitmen: Defne Sarısoy

Eğitimin Hedefi

Hayatımızda dış görünüş ve tavırlarımız önemli mesajlar taşır. İmajımızda yaptığımız sade ama etkili değişimlerle kendimizle ilgili algıyı yönetebiliriz. Nasıl mı? Pratik ve sade öneriler bu eğitimde.

Eğitimin İçeriği


• Beden ve stres ilişkisi
• İş hayatında stres imajımızı nasıl etkiler?
• Başarıya ulaşmada beden dili neden önemli?
• Kimin beden dilinden iyi anlarım?
• Etkileyici biri nasıl olunur?
• Kendimden yeni bir ben çıkarabilir miyim?
• İmaj nedir?
• Dış görünüşünüz ne söyler?
• Olduğum gibi mi? Göründüğüm gibi mi?
• Kadınlar için iş hayatında giyim
• Erkekler için iş hayatında giyim
• Aman bunlardan uzak durun!
• Çarpıcı olmanın güçlü sadeliği

Defne Sarısoy

TV Haber ve Program Sunucusu, MC, Eğitimci, İletişim Koçu ve Danışman
Konuşma Konuları:
-Sunuculuk & Moderatörlük
-Etkili Konuşma & Beden Dili Eğitimi
-Medya İlişkileri Eğitimi
-Kişisel Gelişim & İletişim Üzerine “Hayatla İletişim” Semineri

Defne Sarısoy (1968), T.E.D Ankara Koleji’ni ve Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi.

Üniversite öğrenimi sırasında Aktüel Dergisi ve 1 Numara Yayıncılık’a bağlı kadın dergilerinde çalışan Sarısoy, İngilizce, İtalyanca çeviriler yanında, kadın ve sağlık konularında söyleşiler yaptı. Özel televizyonların kurulma aşamasında, Flash TV’de görev aldı. Redaktör spikerlik, muhabirlik görevlerinin yanısıra, kadın, gençlik, sağlık ve eğitim programları hazırlayıp sundu.

1993’te Star TV’de göreve başlayan Sarısoy, burada spikerlik görevinin yanısıra “Yakın Takip” ve “Kırmızı Koltuk” programlarını hazırlayıp sundu. 1995-1997 arasında Kanal D’de “Ana Haber Spikeri” olarak görev yaptı. 1997 yılında Londra Westminster Üniversitesi’nde radyo-televizyon kurslarına katıldı. 
Sarısoy, 1999’da NTV’de göreve başladı. Burada üç yıl boyunca “Ana Haber Bülteni”ni sundu. “Sıra Sizde” adlı programı ve “Anne-Çocuk Ölümlerini Önleme Kampanyası” çerçevesinde sağlık programları hazırlayıp sundu.”Dünyaya Bakış” adlı dış haberler programında görev aldı ve sunuculuğunu üstlendi. NTV-MSNBC Haber Portalı’nda, gündemin önemli konularını, yaptığı söyleşilerle iki yıl boyunca okuyucuya aktardı. “Güzel Pazar” ve “Güzel Günler” programlarını ve Prof.Dr. Osman Müftüoğlu ile birlikte, “Yaşasın Hayat” ve “Hayatın Senin Elinde” programlarını hazırladı ve sundu.

Uzun yıllar NTV’de editör ve sunucu olarak çalışan Defne Sarısoy, Ekim 2009’dan itibaren NTV’den ayrılarak serbest programcılığa geçti. 2005-2008 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Uygulamalı TV Sunuculuğu” ve “Medyada Dilin Kullanım”ı konularında dersler verdi.2010 yılında TRT HABER kanalında çalışmaya başlayan Sarısoy, “Hayat +”, “Defne Sarısoy’la 10’dan Sonra”, “Günlük” ve “Ekonomik Tarifler” adlı programlarının editörlüğünü ve sunuculuğunu yaptı.
Özel toplantı, kongre ve konferanslarda “Master of the Ceremony” olarak görev alan Defne Sarısoy, aynı zamanda moderatörlük de yapmaktadır. Etkili Konuşma ve Beden Dili, Topluluk Önünde Konuşma Yapma, İletişim Becerilerini Geliştirme ve Kişisel Gelişim konularını birarada sunduğu “Hayatla İletişim” adlı seminerini farklı şirket ve topluluklarda eğitim amaçlı olarak sunmaktadır. Ayrıca iletişim danışmanlığı ve koçluk yapmaktadır.


Tanıtım Videosu