Bir Bakışta Beden Dili

Eğitim Kategorisi: İletişim
Eğitim Süresi: 41 Dk.
Eğitmen: Gökhan Yenipazar

Eğitimin Hedefi

“Sözsüz dil” olarak da adlandırdığımız bu dilin iletişimdeki kritik önemini göstermek istiyoruz size. Bu sayede hem özel yaşamınızda hem de kurumsal hayatta daha iyi ilişkiler geliştirebilecek, daha ikna edici olabilecek ve iletişimde ustalaşacaksınız.

Eğitimin İçeriği

İş ve özel hayatın yoğun koşuşturmacasında en çok aksatılan alanlardan biri iletişim. Peki, iletişim eksiklerinin sonuçları neler? Sağlıklı bir iletişim için sözün, sesin ve beden dilinin önemi ve bunları kullanarak nasıl daha iyi iletişim kurabileceğimiz bu eğitimde anlatılıyor.
• Sözcükler mi, sözsüz iletişim mi?
• Mehrabian ne diyor?
• Bir at matematik sorularına cevap verebilir mi?
• Müzik güzel ama ya dans kötüyse kim izlemek ister ki?
• Ağzımızdan mı kaçırıyoruz yoksa ellerimizden mi?
• Sağlam tokalaşma nasıl olmalı?
• Avuçtaki havuç?
• Dilencilerin avuçları neden açıktır?
• Bana doğru bacak bacak üzerine attı, ne demek istiyor?
• Gözler neden kalbin aynasıdır?
• Nerede durulmalı?
• Ortak noktada buluşma açısı nedir?
• Neden taksiler sarı?
• Benden hoşlanıyor mu acaba?
• Hikâyeye mi, beden diline mi odaklanmalıyım?
• Beden dili kimler için önemli?

Gökhan Yenipazar

Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Bölümün Kalkınma Ve Planlama Şubesi’nde “Türkiye’de Özel Sektör ve Kamu Yatırımları Karşılaştırması (1970-1995)” ve “Tam Zamanında Üretim” konularında çalıştı. ÜDY–3 (Uluslararası Taşımacılık, Üst Düzey Yönetici) belgesi alarak UND ve RODER’de çeşitli şirketlerin temsilciliklerini üstlendi.

Turizm, Kimya, Akaryakıt, Otomotiv ve Lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Şirketler Grubu’nda 15 yıl hizmet veren Yenipazar, grubun Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında bulunan kimya şirketinde Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini altı yıl sürdürmüştür. Bu süre içerisinde; yurtiçi pazarlama ve satış faaliyetlerini yönetmiş, ek olarak Irak, Suriye ve Gürcistan’da bulunan kurumlarla ihracat sözleşmelerinin yapılmasını sağlayan ekipte görev almıştır.

Denizli ve Hatay’da olmak üzere iki yeni üretim tesisi kurulması, sadece ithal edilen bir kimyasalın Türkiye’de üretilmesi, grup bünyesindeki tüm şirketlerde Kalite Yönetim Sistemleri’nin kurulması ve belgelendirilmesi projelerinin tamamlanmasında etkin görevler üstlenmiştir. Üç ayrı bölgede kurulan geri kazanım tesislerinin kuruluş ve lisanslama aşamalarında oluşturulan takımlarda yer almıştır.

Özellikle Avrupa Birliği’ne ve yeni yasalara uyum çalışmaları çerçevesinde, şirket içinde ortaya çıkan yoğun eğitim ihtiyacı nedeni ile bu alana yönelmiştir. ISPS Code (Gemi ve Liman Tesisleri Güvenliği), ÜDY (Üst Düzey Yönetici), ADR (Tehlikeli Maddelerin Karayollarında Taşınmasına Dair Avrupa Sözleşmesi), ISO 9001(Kalite Yönetim Sistemi, İç Denetim) konularında eğitimler almış, bu eğitimleri kurum çalışanları ile paylaşmıştır.

Aynı gruba ait lojistik şirketinde Genel Müdür pozisyonunda çalışan Yenipazar 2010 yılından beri Karayolu Taşıma Kanunu, ADR ve Tehlikeli Kimyasal Taşımacılığı konularında şirket içi eğitimler vermektedir.

Özellikle Türkiye’de; afet bölgeleri için yardım malzemeleri temini ve yerlerine teslim edilmesi, okur-yazarlık oranının düşük olduğu bölgelerde ücretsiz kolay okuma eğitimlerinin düzenlenmesi, okullarda kütüphaneler kurulması, yurtdışı seyahatler için kaynağı olmayan başarılı öğrencilere değer katmak adına öğrenci değişim programlarının uygulanması gibi projeler gerçekleştiren Sivil Toplum Kuruluşlarında doğrudan ve dolaylı görevler almaktadır.

Verdiği eğitimlerin etkinliğini arttırmak ve kişisel gelişimine katkı sağlamak adına birçok programa ve eğitime katılmış olan Yenipazar, aynı zamanda İzgören Akademi Eğitmen Akademisi programını da başarı ile tamamlamıştır. Sunum Teknikleri, Beden Dili, Satışın Şifreleri, Takım Çalışması, Profesyonel Yönetim Becerileri, Eğitimcinin Eğitimi, Stressiz Zaman Yönetimi, İletişimin 5 Anahtarı ve Müşteri Memnuniyeti konularında eğitim vermektedir.

R/C helikopter uçuran, masa tenisi oynayan ve zaman zaman yelken seyirlerine katılan Yenipazar evli ve bir çocuk babasıdır.


Tanıtım Videosu