Liderlikte Koçluk Becerileri

Eğitim Kategorisi: Yönetim ve Liderlik
Eğitim Süresi: 34 Dk.
Eğitmen: Acun Erkuloğlu

Kimlere Öneriyoruz?

  • Ekip yöneten liderler
  • Takım liderleri
  • Yönetici adayları
  • Lider gelişim programlarına katılım sağlayan çalışanlar

Eğitimin Hedefi

Daha etkin iletişim kurarak birlikte çalıştığı takım arkadaşlarının verimliliğini artırılarak gelişim sağlamak.

Takım içerisindeki bireylerin güçlü yanlarını, zayıf yanlarına kaldıraç yaparak sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak.

Eğitimin Amacı

Liderlikte koçluk becerilerini daha etkin kullanarak etki alanını derinleştirmek.

Eğitim İçeriği

  • Koç kimdir?
  • Koçvari lider kimdir?
  • Koçun iletişim araçları
  • Soru sorma sanatı
  • Güçlü soru ve yargılayan soru arasındaki farklar
  • Takım arkadaşında değişim oluşturma yöntemleri
  • Örneklemeler

 

Ayşe Acun ERKULOĞLU
 

Hacettepe Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği Bölümünü tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Şan Ana Sanat Dalı Koro Bölümünden mezun oldu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında koristlik yaptı. Halkla İlişkiler Uzmanı da olan Erkuloğlu ST. Clements Üniversitesi’nde Temel Psikoloji eğitimi aldı  ve aynı zamanda  Sosyoloji Bölümünü tamamladı.

İlk işine; Esenboğa HAVAŞ’ta başladı. Ardından çalışma yaşamına sırasıyla Mirapark Alışveriş Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü, Mirapark Alışveriş Merkezi İşletme Müdürü, Trabzon Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Kiracı İlişkileri Uzmanı olarak yaklaşık 168 mağazadan sorumlu yönetici olarak kurumsal yaşamına devam etti.

2010 yılında Acun Danışmanlık ve Kişisel Gelişim Merkezini kurdu. Burada yaşam koçluğu ve öğrenci koçluğu yapan Erkuloğlu, daha sonra birçok kurum ve kuruluşa çeşitli eğitimler vererek kurumsal eğitmenlik hayatına başladı. Bir yandan koçluk eğitimlerine devam eden Erkuloğlu ICF tarafından onaylı ACC Unvanını almış bir Yönetici Koçudur. 

2013 -2019 yılları arasında Trabzon Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu’nda, bölgede kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunarak, birçok projede görev aldı.

Avrupa Birliği ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak projesi olan ‘’Meslek Lisesi ile Okullaşıyorum, Hayatla Bütünleşiyorum ‘’ projesinde ve Avrupa Birliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan  ‘’Gönül Dostları ile El Ele ‘’ projesinde eğitmen olarak çalıştı.

On iki arkadaşıyla birlikte Kadınla Başlar Derneği’ni kurdu. Özellikle kadın ve çocukların yaşamlarını kolaylaştıracak ve güzelleştirecek bir çok projeye imza attı.

İzgören ailesine katıldığından beri Türkiye Uğur Böcekleri Derneği bünyesinde mavi uğur böceği olarak; üniversitelerde, ilkokullarda, sivil toplum kuruluşlarında, sevgi evlerinde, çocuk esirgeme yurtlarında gönüllü seminerler vermektedir. Evli ve Efe Deniz’in annesidir.

 

İletişim, Beden Dili, Sunum Teknikleri, Eğiticinin Eğitimi, Müşteri Memnuniyeti, Öfke ve Stres Kontrolü, Zaman Yönetimi, Motivasyon, Takım Çalışması, gibi farklı konu başlıklarında eğitimler vermektedir.

 


Tanıtım Videosu