Kaplumbağa Terbiyecisi'nin Sırrı (Liderlik)

Eğitim Kategorisi: Yönetim ve Liderlik
Eğitim Süresi: 70 Dk.
Eğitmen: Umut Sav

Kimlere Öneriyoruz?

Hayatın içinde bildiklerimizi ve olması gerekeni paylaşmaya, rehberlik etmeye ihtiyacı olan herkes.

Eğitimin Hedefi

Liderlik ve yöneticilik kavramlarının Kaplumbağa Terbiyecisi tablosundan yola çıkarak anlamak.

Eğitimin Amacı

Ünlü sanat ve devlet adamı Osman Hamdi Bey’ in liderlik ve yöneticiliğe dair tablonun içine gizlediği ipuçlarının paylaşıldığı bir video eğitim serisidir.

Eğitim İçeriği

  • Tablonun hikayesi
  • Osman Hamdi Bey kimdir?
  • Kaplumbağalar eğitilebilir mi?
  • Terbiyeci ve liderlik arasındaki bağlantı
  • Sırtında neden kabuk var?
  • Tablodaki renklerin anlamı
  • Terbiyeci ve kaplumbağaların bulunduğu odanın özellikleri
  • Ödül ve ceza ilişkisi
  • Terbiyeci nerede duruyor? Lider ile bağlantısı ne?
  • Kaplumbağaları terbiye etmek için hangi araçlar kullanılıyor?
  • Tablodaki simgelerin anlamı ne?
  • Duvarda ne yazıyor?
  • Tabloyu neden ikinci defa çizmiş?

 

Umut Sav

İşletme Bölümü’nden sonra ODTÜ’de Eğitimde İnsan Kaynakları Geliştirme Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı üniversitede Eğitim Yönetimi ve Planlaması üzerine doktora öğrenimini sürdürmektedir. Tezi Türkiye İçin Liderlik Modellemesi üzerinedir. İzgören Akademi bünyesinde 1.800 günden fazla eğitim ve danışmanlık çalışması yürütmüştür.

AIESEC Ankara Başkanlığı döneminde 8 şube içinden “Ulusal Liderlik”, AIESEC Türkiye Genel Başkanlığı döneminde 85 ülke içinden “Her Alanda Mükemmeliyet” ödüllerinin alınmasına katkı sağlamıştır. Kurumun kalite standartları, stratejik planlama çalışmalarını, Gaziantep ve Denizli Şubelerinin kuruluş faaliyetlerini başlatmıştır. Uluslararası Başkanlar Toplantısı’nın Sayın Cumhurbaşkanımız himayesinde 2000 yılında Türkiye’de gerçekleştirilmesine katkı vermiştir. AIESEC Türkiye Genel Başkanlığından sonra profesyonel iş hayatına Serenas Turizm’de proje yöneticisi olarak başlamıştır. Kongre organizasyonları düzenlemiştir. 2001 yılında danışmanlık sektörüne geçiş yapmıştır. Dünya Bankası ve KOSGEB destekli girişimcilik ve işletme geliştirme danışmanlığı projelerinde görev almıştır. Bu kapsamda fizibilite raporu ve iş planı hazırlama, stratejik planlama yapma ve proje yönetimi konularında çalışmalar yürütmüştür. 2003 yılında ABB İngiltere adına BOTAŞ-BTC projesinde proje uzmanı olarak görev almıştır.

2004 yılından bu yana İzgören Akademi’ de Genel Müdür, Eğitmen ve Danışman olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda şirket ortaklarındandır. Akademi’nin sistemleşmesine, faaliyet büyüklüğünün 12 kat artmasına, Antalya, Bursa, Kayseri, Kocaeli ve Samsun Bölge Müdürlüklerinin kurulmasına katkı vermiştir. Kurumlara kültürel ve stratejik dönüşüm, Şirket akademileri kurulumu, yönetim danışmanlığı, İnsan kaynakları uygulamaları ve toplantı moderasyonu hizmetleri vermekte, yönetici ve eğitmen yetiştirme eğitim programları tasarlamakta ve yürütmektedir. Şu ana kadar farklı sektörlerden, farklı büyüklüklerde 300’den fazla kurumla eğitim ve danışmanlık projeleri yürütmüştür.Dünya’da bir ilk olan CEO Olmak Kutu Oyunun yaratıcısıdır.

Türkiye Uğur Böcekleri Programı kapsamında mavi uğur böceği olarak üniversitelerde, okullarda, sivil toplum kuruluşlarından 10binden fazla kişiye gönüllü seminerler vermiştir. Bristish Council tarafından 16 ülkede düzenlenen İklim Savunucuları (Climate Advocates) ve Kültür Gezginleri (Intercultural Navigators) projelerine danışmanlık yapmıştır. 20’den fazla uluslararası kongreye katılmış, bunların 5’inde eğitmen olarak yer almıştır.

2009-2010 yıllarında TRT Ankara Radyosunda yönetim üzerine haftalık program yapmıştır. 2013 Ekim -2016 Eylül arasında; TRT Okul’da “Hayat İşte” Programında her Pazartesi izleyicileriyle buluşmuştur. Hürriyet İnsan Kaynakları, Habertürk HT-İnsan Kaynakları gazetelerinde ve çeşitli sektör dergilerinde köşe yazıları yayımlanmıştır.

ELMA Yayınevi Yayın Kurulu üyesidir.

TEGEP, Uğur Böcekleri Derneği, İnsan Hakları ve Kalkınma Derneği, Ulusal Girişimcilik Konseyi, AIESEC Ankara, AIESEC Türkiye ve PERYÖN üyesidir. Lisanslı basketbolcu, tek yıldız dalgıç, baba, abi, evlat, yeğen, kuzen ve torundur.

Kurum Üniversiteleri Kurulumu, Yönetim ve Liderlik Gelişimi, Y Kuşağı, Kurum Kültürü, Mentorluk, Stratejik Planlama, Sunum Teknikleri ve Eğitmen Yetiştirme konularında çalışmalar yürütmekte, bu kapsamda bireysel ve kurumsal eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. CEO Olmak oyunun kurumlar için uygulama, tasarım ve lisanslama hizmetlerini gerçekleştirmektedir.


Tanıtım Videosu